Centar za edukaciju i obrazovanje

2011 god

[vc_row][vc_column width=”1/1″ el_class=”crveni_naslovi”][title type=”default” text=”IZVJEŠĆE O RADU ABF CENTRA BUSOVAČA ZA 2011. GODINU” size=”h3″ align=”left” icon_color=”theme” uppercase=”no” bold=”no” line=”no”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_separator color=”pink”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]U 2011. održano je 50  studijskih kružoka koje je pohađalo 500 polaznika. Osim osnovnih djelatnosti, organizirano je više javnih tribina iz područja zdravstva, ekologije, ravnopravnosti spolova. Tribine su organizirane u suradnji s Domom zdravlja Busovača, Općinom, Udruženjem umirovljenika te fondacijom CURE iz Sarajeva. Usluge ovog centra koristili su:  pripadnici oružanih snaga BiH, Elektrodistribucija, katastar, škole, udruženja, privatna poduzeća, Dom zdravlja Busovača, Kantonalni zavod za zapošljavanje i mnogi drugi koji su postigli željene rezultate u obrazovanju i usavršavanju.

Zajedno s Omladinskim centrom Busovača, Fondacijom Kairos i Centrom za edukaciju mladih pokrenute su aktivnosti-radionice o donošenju kvalitetnog zakona o mladima FBiH. U suradnji s fondacijom ”Cure” i udruženjem Infohous iz Sarajeva također je organizirana i radionica naziva ”Osnaživanje žene u političkom životu BiH”.

ABF Busovača  pokrenuo je i inicijativu o suradnji Udruženja umirovljenika općine Busovača s organizacijom ”Birka Presidential Collage” iz Švedske. Od ove suradnje se očekuje mnogo, prije svega uspostava prijateljskih i partnerskih odnosa te suradnja na ekonomskom, kulturnom i obrazovnom području. Važno je spomenuti i suradnju  s Fondacijom Tuzlanskog kantona koja je ostvarena u listopadu i studenome 2011. godine, te prisustvovanje Freja Forumu u Tirani 11. studenoga. Svrha tog posjeta jest širenje mreže ABF-a te suradnja sa sličnim organizacijama iz Srbije, Hrvatske i Makedonije.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]