Centar za edukaciju i obrazovanje

2014 god

[vc_row][vc_column width=”1/1″ el_class=”crveni_naslovi”][title type=”default” text=”IZVJEŠĆE O RADU UDRUŽENJA GRAĐANA ABF BUSOVAČA ZA 2014. GODINU” size=”h3″ align=”left” icon_color=”theme” uppercase=”no” bold=”no” line=”no”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_separator color=”pink”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Dana 3. srpnja 2014. navršilo se deset godina rada centra za edukaciju ABF Busovača.

Ciljevi i zadaci ugrađeni u desetogodišnja planiranja u potpunosti su ostvareni. Razvojem i unaprjeđenjem različitih vidova edukacije preko studijskih kružoka omogućili su da 6000 građana različite starosti, spola, zanimanja, nacionalne pripadnosti ostvari svoje interese birajući edukacijska područja po vlastitom izboru. Za deset godina organizirali su 600 različitih studijskih kružoka te veliki broj tematskih predavanja s različitim temama. Posredstvom ovog centra dao se značajan doprinos u oblasti kulture, organizovane su različite izložbe, filmske projekcije, sudjelovali su na humanitarnim akcijama, sportskim natjecanjima itd.

 

Do sada je u ABF centru angažirano 35 pedagoških predavača te 15 stručnih suradnika koji su dali veliki doprinos u radu ovog centra za edukaciju. Dosadašnji rad centra temeljio se na unaprjeđenju odnosa s drugim udruženjima, organizacijama te tako razvili mrežu s istim ili sličnim organizacijama i uspostavili suradnju sa: Fondacijom Tuzlanskog kantona, Ineraktivom Bijeljina, Infohouse Sarajevo, Alternativom Kakanj, Centrom za edukaciju Travnik, Birkagarden školom iz Štokholma i mnogim drugim.

 

Ključ uspjeha u dosadašnjem radu je:

  • vjerovanje u ideju ABF-a
  • upornost i ustrajnost u radu
  • izvanredna organizacija centra
  • dobri međuljudski odnosi
  • multietničnost polaznika, vođa kružoka, članova Upravnog odbora te delegata skupštine
  • izvanredan rad voditelja kružoka.

 

Imajući u vidu da je trenutačno na Zavodu za zapošljavanje evidentirano 3100 nezaposlenih osoba, od kojih je 1000 sa završenom osnovnom školom, ABF Busovača će u budućnosti svoje prioritete usmjeriti prema: pokretanju novih projekata, prekvalifikaciji nezaposlenih, edukaciji polaznika iz oblasti poljoprivrede, ekologije, turizma i zdravstvene njege.

 

Najveća zasluga za rad ovog centra ipak treba ići prijateljima iz Švedske, da nije bilo njihove pomoći ne bi bili u mogućnosti ostvariti ovako dobre rezultate. ABF Busovača i svi građani Busovače su ponosni na razvijene prijateljske i partnerske odnose u proteklom desetljeću.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]