'Ko se posvećuje učenju, iz dana u dan postaje sve veći.' - Lao Tse

CENTAR ZA EDUKACIJU

Udruženje ABF - tim

Irfan Rizvić

Irfan je penzionisani kriminalistički inspektor. Zajedno sa grupom za internacionalnu saradnju i ABF Uddevalla iz Švedske 2003. godine uključen je u projekat osnivanja Centra za edukaciju građana ABF Busovača. Uz brojne aktivnosti i izvanrednu organizaciju centra, ogroman doprinos dao je na samoodrživom opstanku Udruženja. Član je Upravnog odbora ABF-a i koordinator rada, a njegov moto je: “Sve se radom može postići”.

Irfan Rizvić

Josip Lukin

Josip je rođen 30. juna 1981. godine. Diplomirao je engleski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Radi kao profesor engleskog jezika u SŠ “Busovača” i sudski tumač za engleski jezik pri Kantonalnom sudu Novi Travnik. U ABF-u djeluje od 2004. godine kao vođa kružoka engleskog jezika te voditelj različitih projekata.

 

 

Nermana Deljkić

Nermana je diplomirala informatiku na fakultetu Informacijskih tehnologija u Mostaru. U ABF-u je angažovana od 2004. godine kao vođa kružoka informatike. Od tada pa do danas je izvela na stotine grupa i obučila mnoge polaznike da samostalno koriste računar. Pozitivna, optimistična i vedrog duha.

 

 

 

Violeta Relota
Violeta je diplomirala na Filozofskom fakultetu u Sarajevu engleski jezik i književnost. Zaposlena je u SŠ “Busovača”, a u ABF-u je angažovana od 2007.  godine kao vođa kružoka za engleski jezik. Njen omiljeni citat je: “Always look on the bright side of life”.

 

 

 

Violeta Relota

Silvija Vujica

Silvija je diplomirana ekonomistica. U ABF-u je angažirana od 2013. godine kao voditeljica tečaja Ekonomija i poduzetništvo.

 

 

Silvija Vujica

Milena Krišto

Milena  je rođena 9.1.1979. Zvanje profesora povijesti i zemljopisa stekla na Pedagoskom fakultetu Sveučilista u Mostaru. Radi u OŠ ” Bila ” u Biloj kao nastavnik. U ABF-u je vođa kružoka EU, ljudska prava i ekologija od 2016.godine. Životni moto:  “Ne čini drugima ono što ne želiš da tebi drugi čine”.

Milena Krišto

Dženana Bešlić

Dženana se dugo godina bavi ručnim radovima. Savladala je mnoge tehnike veza, pletenja i heklanja i  često koristi i kombinuje ove tehnike. U ABF-u je angažovana od 2014. godine kao instruktorica pletenja i veza u projektu Buso-Birka.

Njen moto je: “Vjeruj u sebe. Ne odustaj. I nikada nemoj prestati da se nadaš.“

Dženana Bešlić

Zora Jurešić

Zora je završila srednju školu za krojača i godinama radi kao krojačica. U ABF-u je angažovana od 17. januara 2014. godine kao instruktor krojenja i šivenja.