Centar za edukaciju i obrazovanje

Aktivnosti ABF centra u veljači 2015

Centar za edukaciju ABF Busovača uspješno je organizirao sedam studijskih kružoka iz različitih oblasti. Pet studijskih kružoka realizirano je u ABF centru Busovača, a dva u KŠC-u Zenica.34908_415089803958_6801786_n

Kružoci koji su održani su:

  • Tri grupe za njemački jezik I., II. i III. stupanj; koje je okončalo 59 polaznika
  • Jedna grupa od 10 polaznika je okončala edukaciju engleskog jezika I. stupanj
  • Jedan studijski kružok informatike (MS Word) uspješno je okončalo 7 polaznika

U Katoličkom školskom centru u Zenici je nastavljena edukacija po švedskom modelu obrazovanja u organizaciji ABF-a Busovača.

Napominjemo da se evidentiranje i upis novih kandidata vrši svaki dan i da su formirane nove grupe za sve oblasti.

BUSO -BIRKA

Osim redovnih aktivnosti, centar za edukaciju ABF Busovača organizira edukaciju za osobe evidentirane na Zavodu za zapošljavanje općine Busovača. Aktivnosti se odvijaju svaki dan po utvrđenom rasporedu. Treba istaknuti da polaznici koji pohađaju edukaciju iz zdravstvene njege, praktično uz nadzor doktora Mirze Baručija uče kako se mjeri krvni pritisak, kako se vrši kontrola prisustva šećera u krvi itd. Praktične aktivnosti su samo dio priprema koje polaznike zdravstvene njege očekuju u lipnju kada počinje i praktična obuka u bolnici u Novoj Biloj i Domu za zbrinjavanje starih i nemoćnih osoba u Vitezu.

Svi angažirani predavači u projektu Buso-Birka su obavili testiranja i provjeru znanja i o tome napisali izvješća za dosadašnje razdoblje.

DSC_0467 abf (34) DSC_0467 abf (42)