Centar za edukaciju i obrazovanje

AKTIVNOSTI ABF CENTRA ZA NOVEMBAR I DECEMBAR 2015. GODINE

Posljednja dva mjeseca 2015. godine  u ABF centru obilježena su različitim aktivnostima. U radu našeg centra zabilježen je blagi porast polaznika kursa njemačkog jezika, a također imamo sve veću zainteresiranost za kružok engleskog jezika za djecu uzrasta od tri do šest godina. Djeca i njihovi roditelji zadovoljni su kružokom jer je to jedinstvena prilika u našem gradu da djeca na jednom mjestu mogu dobiti i zabavu i poduku, naravno u to možemo uključiti i najvažniji element – druženje s vršnjacima, što djecu iznimno veseli.

Redovne aktivnosti u posljednja dva mjeseca 2015. su:

  • jedan studijski kružok engleskog jezika, drugi stepen za učenike od 5. do 9. razreda. Studijski kružok ukupno je završilo sedam polaznika
  • dva studijska kružoka engleskog jezika, treći modul, za djecu od 3 do 6 godina. Malu školu engleskog jezika pohađalo je 16 polaznika
  • četiri kružoka njemačkog jezika pohađalo je 47 polaznika. Tri grupe su okončale prvi stepen, a jedna grupa treći. Svi polaznici su odrasle osobe.

abf skola engleskog jezika

Aktivnosti Buso-Birka projekta

Polaznici uključeni u projekt Buso-Birka – Škola za nezaposlene – okončali su prvi dio edukacije dana 19. 12. 2015. godine. Tog dana urađena je evaluacija dosadašnjeg rada sa polaznicima koji su kroz evaluacijski upitnik ocijenili prvi dio projekta. Za sve polaznike Škole za nezaposlene upriličeno je druženje sa voditeljima projekta uz podjelu novogodišnjih poklona.

 

Za sam kraj godine organizirano je prigodno obilježavanje protekle uspješne radne godine u ABF centru Busovača  29. 12. 2015. godine, tom prilikom priređen je novogodišnji domjenak, tj.  druženje sa svim vođama kružoka, stručnim saradnicima i članovima Upravnog odbora i članicama ABF-a Busovača.

abf informatika testiranje