Centar za edukaciju i obrazovanje

Aktivnosti ABF centra za srpanj, kolovoz i rujan 2015.

Godišnji odmori utjecali su na manji broj održanih studijskih kružoka u centru ABF Busovača. DSC_3907

Ipak zainteresiranim građanima su se organizirali željeni kružoci iz različitih oblasti. Najveći broj kružoka održanih tijekom ljetnih mjeseci su kružoci njemačkog jezika.

U srpnju je 27 polaznika uspješno okončalo kružok njemačkog jezika za prvi i drugi stupanj. Polaznici su bili odrasle osobe.

U kolovozu je jedna grupa od 11 polaznika okončala prvi stupanj njemačkog jezika, a u rujnu je 7 polaznika okončalo treći stupanj njemačkog jezika.

Također su organizirane i kreativne radionice engleskog jezika za djecu od 3 do 6 godina, drugi modul. U ovim radionicama je sudjelovalo 20 djece raspoređenih u dvije grupe.

Osim ovoga održan je i kružok engleskog jezika prvi stupanj za djecu školskog uzrasta od 4. do 9. razreda osnovne škole.

Ukupan broj polaznika koji su koristili usluge ABF centra u navedenom razdoblju je 75, od toga 30 polaznika su djeca, a 45 polaznika su odrasle osobe različitih zanimanja i spola.

 

Ostale aktivnosti

Centar za edukacijau ABF Busovača je 3. srpnja 2015. obilježio jedanaest godina rada.

U povodu tog događaja upućene su čestitke građanima, polaznicima, članicama, osnivačima, vođama kružoka, stručnim suradnicima. TV KISS snimio je i reportažu o radu ABF centra u proteklom razdoblju koja se emitirala u redovnim terminima ove televizije.

Informacija o radu Udruženja građana ABF Busovača za proteklu godinu sačinjena je 26. kolovoza 2015. i proslijeđena nadležnoj službi Općine, gdje će Općinsko vijeće Busovača raspravljati o svim registriranim udruženjima.
DSC_3898 Za sve osobe evidentirane na Zavodu za zapošljavanje 5. kolovoza 2015.  sačinjena je  obavijest o početku škole za nezaposlene. ABF tim je održao radne  sastanke 21. rujna i 26. rujna 2015. s trećom generacijom polaznika škole za  nezaposlene. Sačinjen je raspored grupa, ugovori o tijeku pohađanja i  dogovoren je početak rada.

Ovogodišnji početak rada škole za nezaposlene dogovoren je za 28. rujna.  Ukupno se uključilo 40 osoba prijavljneih na Zavodu za zapošljavanje općine  Busovača. Od tog prijavljenog broja za edukaciju 36 je žena, 4 muškarca, a što  se tiče nacionalnosti podjednako su zastupljeni i Bošnjaci i Hrvati.