Centar za edukaciju i obrazovanje

AKTIVNOSTI ABF CENTRA ZA SVIBANJ I LIPANJ 2015.

U protekla dva mjeseca Centar za edukaciju ABF Busovača je organizirao više aktivnosti edukacijskog karaktera. Sedam studijskih kružoka uspješno je realizirano iz njemačkog jezika i informatike, koje je pohađalo 60 polaznika.

Novo u radu Centra je edukacija djece uzrasta od 3 do 6 godina iz engleskog jezika koja je počela 1. lipnja 2015. godine. Trenutačno 29 djece raspoređenih u tri grupe polazi Malu školu engleskog jezika. Prvi modul od 10 sati za sve tri grupe je okončan 10. lipnja 2015. Djeca su imala priliku kroz igru i zabavu naučiti engleske riječi prilagođene njihovu uzrastu.

DSC_2546

U hotelu Tisa 27. i 28. svibnja 2015. godine održan je mrežni sastanak nevladinih organizacija koje financira međunarodni Olof Palme Centar iz Švedske. Na ovom sastanku sudjelovale su mnogobrojne nevladine organizacije iz Švedske (Birkegaarden škola iz Stocholma, Udruženje stanara iz Stocholma) i Bosne i Hercegovine (KULT Sarajevo, Agora iz Tuzle, Viva-žene Tuzla, Centar za građansku inicijativu iz Livna, OKC Banja Luka, ABF Busovača). Cilj ovog mrežnog sastanka nastavak je daljne suradnje nevladinih organizacija i budući projekti. Svi sudionici su nakon sastnaka posjetili ABF centar za edukaciju gdje su dobili više informacija o našem radu i razvoju.

DSC_1731

Dana 11. lipnja 2015. ABF Busovača su posjetili i nastavnici Birkegaarden škole iz Stocholma. Nakon što su gosti detaljno informirani o našem radu, razvoju, suradnji s partnerima, nastavljeno je zajedničko druženje na našem izletištu.

DSC_1962

ABF Busovača u saradnji s Udrugom građana „Svjetlo“ iz Viteza organizirali su 11. lipnja 2015. godine javnu tribinu o ranom otkrivanju raka dojke. Gost tribine bio je dr. Harun Drljević, predsjednik Ljekarske/Liječničke komore FBiH. Sudionice tribine su nakon izlaganja dr. Drljevića kroz razgovor dobile više informacija o opakoj bolesti i njezinu liječenju.