Centar za edukaciju i obrazovanje

Izvješće o aktivnostima ABF centra za kolovoz, rujan i listopad 2016. godine

Centar za edukaciju ABF Busovača bilježi dosta aktivnosti kao i u proteklim periodima.

Aktivnosti koje su obilježile ovo razdoblje su svakako Mala škola engleskog jezika koja nastavlja sa svojim zasluženo zavidnim radom, koji među našim građanima, roditeljima sretnih mališana koji usvajaju znanja iz engleskog jezika, pobuđuje veliku zainteresiranost. Tako su u proteklom periodu održana tri kružoka s ukupno 36 polaznika uzrasta od 3 do 6 godina.

Ostale aktivnosti ABF centra:

  • Jedan kružok održan je iz engleskog jezika za odrasle osobe koji je pohađalo 10 polaznika, svi su okončali prvi stupanj.
  • Tečaj njemačkog jezika i dalje je iznimno posjećen, u proteklom razdoblju okončana su dva kružoka s ukupno 24 polaznika i završen je prvi stupanj učenja.
  • Održan je i početni tečaj za krojenje i šivanje koji je pohađalo sedam polaznica i sve su uspješno završile prvi stupanj.

Analizirajući rad našeg centra u proteklom razdoblju zaključujemo da je održano sedam kružoka koje je pohađalo 77 polaznika različite starosne dobi i zanimanja. Svim polaznicima su po završetku edukacije upriličena kratka druženja i uručeni certifikati.

Navedene grupe nastavljaju s edukacijom.

za-web

Projekt Buso-Birka

Škola za nezaposlene

Najvažnija vijest vezana uz projekt Škola za nezaposlene jest podatak da je produžen rok za evidentiranje osoba s biroa. U suradnji sa Zavodom za zapošljavanje organizirana je prezentacija projekta za nezaposlene te su s vođama kružoka dogovoreni detalji vezani uz literaturu, testiranja i izostanke, a također su načinili ugovore o zaduženjima i napravili raspored grupa. S polaznicima je dogovoreno vrijeme početka edukacije, tako je 3. listopada 2016. četvrta generacija polaznika škole za nezaposlene počela sa svojom edukacijom.za-web-2

Na samom početku usklađen je raspored rada voditelja i polaznika gdje se osobito vodilo računa o polaznicima koji dolaze iz drugih općina kao što su Kiseljak i Zenica.

 

Posjet ABF-u Busovača

ABF centar Busovača posjetila je delegacija iz Švedske 16. i 17. rujna 2016. koju je predvodio Hakan Chalto, ombudsman iz ABF-a Fyrbodal. Također smo imali posjet i partnera iz Birkegaarden škole 23. listopada 2016. koji su održali radni sastanak s voditeljima kružoka na kojem su dogovorene nove aktivnosti, posjeti te određene podrobnije informacije o  održavanju Network meetinga u Bijeljini.