Centar za edukaciju i obrazovanje

Izvješće o aktivnostima ABF centra za studeni i prosinac 2016. godine

Centar za edukaciju ABF Busovača bilježi dosta aktivnosti kao i u proteklim periodima.

Aktivnosti koje su obilježile ovo razdoblje su svakako Mala škola engleskog jezika koja nastavlja sa svojim zasluženo zavidnim radom, koji među našim građanima, roditeljima sretnih mališana koji usvajaju znanja iz engleskog jezika, pobuđuje veliku zainteresiranost. Tako su u proteklom razdoblju malu školu pohađale dvije grupe mališana, njih ukupno 22. Djeca su bila prisutna na 15 sati tečaja engleskog jezika.

Ostale aktivnosti ABF centra:

U studenome i prosincu 2016. godine održano je ukupno 8 kružoka iz različitih oblasti

  • Jedan kružok održan je iz engleskog jezika za odrasle osobe koji je pohađalo 9 polaznika, svi su okončali drugi stupanj.
  • Tečaj njemačkog jezika i dalje je iznimno posjećen, u proteklom razdoblju tečaj su pohađale tri grupe s ukupno 37 polaznika.
  • Održana su i dva kružoka krojenja i šivenja koji je pohađalo i završilo 12 žena.

 

Analizirajući rad našeg centra u proteklom razdoblju zaključujemo da je održano mnogo kružoka koje je pohađalo ukupno 80 polaznika različite starosne dobi i zanimanja.

Sa svim polaznicima su po završetku edukacije upriličena kratka druženja

Navedene grupe nastavljaju s edukacijom.

Prvi dio edukacije za nezaposlene osobe okončan je 23. prosinca 2016. godine, a tog dana organizirano je i druženje polaznika u povodu nastupajućih praznika.

 

Obilježavanje novogodišnjih praznika u ABF-u

Kraj je godine i kao i sve udruge, organizacije i mi smo pripremili mnoga dogđanja u povodu obilježavanja nadolazećeg praznika Nove godine. U prostorijama ABF-a 29. prosinca 2016. god organizirano je novogodišnje druženje s voditeljima kružoka i stručnim suradncima.

Ove godine na novogodišnjem druženju koje se održalo 30. prosinca 2016. imali smo čast ugostiti naše poslovne partnere iz Švedske, gdje su bili prisutni i članovi Upravnog odbora ABF-a.

Pred kraj godine svaki put se radi evaluacija te analiza dosadašnjeg rada, to smo i ove godine učinili 23. prosinca 2016., a voditelji u ABF-u su pripremili potrebnu financijsku dokomentaciju za 2016. g.

Članovi ABF tima su dana 16. prosinca 2016. god. uručili dresove Srednjoj školi ,,Busovača,, i Mješovitoj srednjoj školi ,,Busovača,, u znak dugogodišnje suradnje te doprinosa u razvoju tolerancije i razumjevanja.

Svim građanima, partnerima i osnivačima ABF je uputio novogodišnju čestitku.