Centar za edukaciju i obrazovanje

Izvješće o aktivnostima za siječanj i veljaču 2016. godine

Redovne aktivnosti

Mala škola engleskoga jezika

web1

Početak 2016. godine u ABF-u je protekao u znaku djeteta, mnoge aktivnosti su organizirane za djecu od predškolske dobi do osnovnoškolskog uzrasta. Kružok engleskog jezika za djecu od 1. do 5. razreda započeo je u veljači. Mališani kroz igru, razgovor, slušanje i vježbe svladavaju osnovne pojmove engleskoga jezika, a samim tim stječu i svoja prva prijteljstva. U istom mjesecu okončana je „Mala škola engleskog jezika“, treći stupanj, za predškolsku djecu uzrasta od 3 do 6 godina. Dječaci i djevojčice raspoređeni u tri grupe su prije šest mjeseci počeli učiti prve riječi na engleskom jeziku. Tijekom ovog razdoblja savladali su osnove jezika kroz razne igre, zabavne videoklipove te animirane filmove. Za naše najmlađe ABF-ovce, polaznike male škole engleskoga jezika, organizirano je i uručivanje diploma i kraće druženje.

Kružok njemačkoga jezika

I na kružoku za njemački jezik primjetna je veća zainteresiranost polaznika. Jedanaest polaznika je 1. veljače okončalo prvi stupanj njemačkog jezika. Nakon evidentiranja zainteresiranih polaznika formirane su četiri grupe za njemački jezik, prvi i drugi stupanj, a trenutačni broj polaznika je 54.

 

Aktivnosti Škole za nezaposlene

Sve aktivnosti Škole za nezaposlene su nastavljene nakon novogodišnjih blagdana i odvijaju se po ustaljenom rasporedu. Sati ekonomije, informatike, engleskog i njemačkog jezika, demokracije, zdravstva, poljoprivrede i ručnih radova su održani po planiranom rasporedu.

 

Održan je i sastanak tima ABF gdje su analizirane dosadašnje aktivnosti, kao i sljedeći koraci neophodni za otklanjanje uočenih nedostataka.